Ben jij ook een harde werker?

Gehaast komt Fred binnen, de mobiele telefoon binnen handbereik. Zijn schouders en nek zijn gespannen. Een fronsende blik met een strakke focus. Oppervlakkig ademhalend. Hij holt dagelijks van de ene naar de andere afspraak, eet ’s avonds iets makkelijks en ploft daarna uitgeput op de bank.

“Wil je koffie?”

“Nou, graag!”

Die koffie is meerdere keren per dag nodig voor een nieuwe dosis energie. Althans, dat denkt Fred…

Of neem Marianne. Ze heeft een leuke part-time baan, 2 kinderen en is bestuurslid bij de sportvereniging. Thuis werkt ze regelmatig nog even door aan projecten die ze op haar werkdag niet afkreeg. Ze kijkt op de klok en ziet dat het alweer tijd is de kinderen uit school te halen. Eigenlijk had ze nog meer werk willen doen, maar daar is nu geen tijd meer voor. En vanavond heeft ze nog een belangrijke bestuursvergadering. Ze grist haar autosleutels van tafel en rijdt snel weg.

Hard werken wordt gewaardeerd

Een harde werker heeft hart voor de zaak, is betrokken en neemt verantwoordelijkheid. Wie hard werkt krijgt complimenten! Die doet er toe. Zwoegen, sjouwen, ploeteren en duwen om het werk gedaan te krijgen, dat is heel normaal. Daar zeurt de harde werker niet over. Die weet immers niet anders.

www.candidacoach.nl

Toch is hard werken niet verstandig

Het leidt vaak tot veel stress, lichamelijke én psychische klachten en ziekteverzuim. De harde werker voelt zich tekort schieten naar anderen. De signalen van je lichaam worden genegeerd. Ook al heb je buikklachten, ben je bekaf, grieperig en snel geïrriteerd, je meld je pas ziek als het echt niet meer gaat. En ja,  je bent dan vaak langer dan een dag uitgeschakeld.

Ondanks dat blijven we hard werken.

Dat komt door 3 overtuigingen:

  • het is nodig; zonder hard werken kun je niet succesvol zijn. Je moet bereikbaar en beschikbaar zijn, anders lig je eruit. De concurrentie op de werkvloer is moordend. Voor jou 10 anderen, dus je moet wel.
  • het is lekker; de stress en adrenaline werkt verslavend. Een rustperiode werkt verlammend en er komt niets meer uit je handen. Het maakt je onrustig. Dan blijf je liever druk bezig.
  • het stopt vanzelf; je denkt: ‘Nog even dit en daarna nog even dat afmaken. Daarna krijg ik het vanzelf rustiger.’ Maar in de praktijk komt er steeds iets bij wat ook nog even moet…
Ik maakte zelf ook deze fout

Ik deed het zelf ook.
Toen ik in 2008 mijn voeding aanpaste om van de Candida af te komen merkte ik snel resultaat. Toch zag ik nog iets over het hoofd. Ik ging niet goed met mijn energie om en in het onderwijs liep ik tweemaal een burn out op. Mijn energie verbruikte ik door steeds harder te werken. En er altijd voor anderen te zijn. Ik zag mijn klachten door het harde werken weer terugkomen: met ontstekingen, vaginale jeuk en problemen met mijn slijmvliezen. Ook al lette ik heel goed op mijn voeding. Stress legt namelijk je spijsvertering stil. Je energie wordt op die momenten opgeslagen in je spieren. De voedingsstoffen worden dan minder goed opgenomen. Ook al eet je Candidaproof, je weerstand neemt af. En door de opgestapelde vermoeidheid wordt dit effect versterkt. Er was meer balans nodig. Niet alleen in mijn darmen, maar ook in mijn leven. Ik wilde aan de slag, maar wel op een relaxte manier. Er kunnen zijn voor anderen, op een manier die bij mij past en zonder een ander tekort te doen. En dat lukte!

Ik vertel je erover in de video.

Een andere manier: met zacht werken

Ik leerde namelijk zacht te werken. Het leerde me anders te kijken én te werken. Het leert je je leven en werk anders te organiseren. Op een manier die bij je past en met aantrekkelijke resultaten. Zo ontdekte ik veel over mijn grenzen bepalen, mijn zombiegedrag, mijn energielekken en ontspannen. Ik leerde beter te luisteren naar mijn energie en bewuster keuzes te maken die bij mij passen. Door zacht te werken en slim om te gaan met mijn energie kan ik nu bergen werk verzetten en een burn out voorkomen. Mijn gezondheid is nu écht verbeterd en Candida krijgt geen kans meer deze te verstoren. Sterker nog: ik voel me fitter dan ooit.

Heb jij het Candidadieet helemaal in de vingers, maar merk je dat door je drukke bestaan je Candidaklachten snel de kop op dreigen te steken? Dan kan zacht werken ook voor jou het sluitende puzzelstukje zijn voor een betere spijsvertering en een optimale gezondheid. Dan verbeter je je gezondheid in een breed kader. Structureel.

Zacht werken laat jou ontdekken hoe je je energie voor jezelf gebruikt en je Candida niet meer voedt. En hoe je de leuke dingen kunt gaan doen waar je nu nog over droomt.

Je gezondheid verbeteren gaat niet vanzelf

Je moet het zelf doen, door dagelijks de goede dingen te doen. Lijkt dit je lastig? Als een van de eerste Zacht Werken-coaches in Nederland help ik jou daar graag bij! Neem gerust contact met me op, dan bespreken we waar jij nu nog mee worstelt en wat ik voor jou kan betekenen.

www.candidacoach zacht-werken-coach

Jacques:
“Zacht Werken is super! Ik pas het nu dagelijks toe, zowel in mijn werk als privé en het doet iets met me. Ik ben nu ’s avonds minder moe, doordat ik lekker heb gewerkt. Door een paar simpele aanpassingen ben ik nu meer stressbestendig. Is er een kleine tegenslag? Dan kijk ik daar nu anders naar!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *