Kaasfondue met pompoen (voor 4 personen)
Heb je al eens een pompoen-kaasfondue geprobeerd? Het is eenvoudig te maken, voedzaam en ook kinderen lusten het. Geloof me, het is me toch lekker! Vooral als de dagen weer korter worden.
“Ik heb het gemaakt en het was om je bord bij af te likken!”
Sharon
Benodigdheden:
- 1 pompoen
- 400 gram belegen geitenkaas
- zeezout
- zwarte peper uit de molen
Naar keus om te dopen:
- krieltjes
- bleekselderij
- paprika
- broccoli
- zuurdesembrood
Breng 750 milliliter water aan de kook in een grote kaasfonduepan, of neem een gewone pan en giet het later over in een kaasfonduepan.
Maak ondertussen de pompoen schoon door de zaadjes en draden te verwijderen. Schillen is niet nodig. Snijd het vruchtvlees in blokjes en kook de pompoen op laag vuur in ongeveer 30 minuten gaar.
Snijd ondertussen de korst van de kaas en rasp hem fijn.
Snijd de groenten om mee te dopen in stukken. Blancheer de paprika en broccoli (om de beurt) een aantal minuten in kokend water. Bewaar de groenten in kommetjes.
Snijd het brood in stukjes en doe deze ook in een kommetje.
Pureer de gare pompoen met het water tot een gladde massa.
Voeg de kaas toe en roer tot de kaas helemaal gesmolten is.
Giet de kaasfondue nu eventueel over in een kaasfonduepan en serveer er de (geblancheerde) groenten bij om te dippen.
Eet smakelijk!
PS. Vind meer inspiratie voor Candidaproof recepten in (Over)leven met Candida. Of ontvang meer dan 150 receptideeën met dit programma.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!
Dit lijkt me erg lekker Yvonne, deze zondag lijkt me een dag die bij uitstek geschikt is om dit te maken aangezien de te verwachten weersomslag..
Ha José, ben benieuwd of je het inderdaad lekker vond! Hier worden de vingers erbij afgelikt 🙂