Je jaarlijkse APK

“Ik heb niets kunnen vinden”, zegt hij. “Mischien heb je niet goed genoeg gezocht?”, vraag ik plagend. Hij lacht. “Jawel, hoor.” Hij noteert de laatste aantekening onderaan het formulier en trekt er een cirkel om. “Wat staat er?”, vraag ik nieuwsgierig. Hij draait het formulier om zodat ik het kan lezen. ‘Mooi’, staat er.

Elk jaar kom ik bij hem terug. Mijn therapeut. Niet omdat ik lichamelijke klachten heb, maar voor controle. Ik noem het mijn jaarlijkse APK.

Zo weet ik hoe mijn gezondheid er op dit moment voor staat en kan ik sluimerende klachten snel signaleren of ziek worden voorkomen. Zoals vorig jaar, toen ik een aantal opkomende vage klachten snel kon wegwerken. Je leest het in het blog APK voor mensen.

Voor onze auto vinden we een APK heel gewoon

Je wordt daar zelfs schriftelijk op geattendeerd als het zover is, zodat je het niet zomaar vergeet. Voor ons lichaam is zo’n jaarlijkse check nog geen vanzelfsprekendheid. Dat zal ongetwijfeld met visie, geld en organisatie te maken hebben.

Ik ben een groot fan van mijn therapeut geworden nadat ik in 2008 op het spoor van échte gezondheid werd gezet. Tot die tijd deed ik al tientallen jaren alleen aan symptoombestrijding, zo bleek.

In mijn boeken Heb jij Candida? Ik (k)ook! en (Over)leven met Candida vertel ik hoe ik ontdekte dat mijn chronische verkoudheidsklachten niet veroorzaakt werden door astma, zoals mijn huisarts het uiteindelijk maar noemde. Ik ontdekte ook dat een sterk wisselende ontlasting mij allang wilde vertellen dat mijn darmflora en spijsvertering niet in orde waren. En dat al mijn (vage) klachten veroorzaakt werden door een lekkende darm.

Alle lichamelijke (en mentale) ongemakken stonden met elkaar in verband

en werden veroorzaakt door een flinke Candida-infectie in de darmen.

www.candidacoach.nl mesoloog

Tijdens het eerste consult bij de therpaeut krijg je met behulp van een pijnloze ‘electro acupunctuur’ helder wat de oorzaak is van je (vage) klachten, welke voedingsmiddelen je niet goed verdraagt en wat je nodig hebt om de boel weer op orde te krijgen. Hoe mooi is dat?!

Je wordt niet naar huis gestuurd met de woorden “Probeer dit maar en als het niet helpt kom je over drie weken maar even terug…”, want de homeopathische middelen of supplementen worden in het meetcircuit meegenomen zodat exact bepaald kan worden op welk middel jouw lichaam het beste reageert.

Door de oorzaak van lichamelijke problemen op te sporen hoef je niet langer de symptomen te bestrijden met zalfjes, puffers of sprays, maar kun je heel adequaat deze oorzaak aanpakken.

Met als resultaat:

– je klachten nemen af
– je kunt je medicijngebruik gecontroleerd afbouwen of zelfs stoppen
– je weerstand neemt toe waardoor je ziek worden in de toekomst kunt voorkomen
– klachten verdwijnen definitief

Of je nu voor een (eerste) consult bij de therapeut komt of voor je APK: in beide situaties stap je blij naar buiten, want je weet precies waar je op dit moment aan toe bent. En ook: wat je nog nodig hebt om je gezondheid te verbeteren. In het mooiste geval is dat zelfs NIETS.

Het enige wat je daarvoor nodig hebt is: zelf de verantwoordelijkheid nemen

Want alleen jouw lichaam vertelt je wanneer het tijd is in actie te komen en je gezondheid onder de loep te leggen.

Wil jij ook de oorzaak van je klachten boven tafel krijgen?

De online Candida-test laat je in drie minuten zien hoe groot de kans is dat een Candida-infectie de oorzaak is van je klachten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *