Een kwestie van organiseren

Weinig tijd

Het Candidadieet volgen betekent tijd in de keuken doorbrengen en – ook als je wel graag kookt – op sommige momenten kan dat lastig zijn of slecht uit komen. Bijvoorbeeld wanneer je nog maar net gestart bent met het dieet. Het bereiden van een maaltijd kan dan toch meer tijd vergen dan je eerst gewend was. Tijd die je niet altijd denkt te hebben door afspraken en verplichtingen. Of bijvoorbeeld na een drukke werkdag, als je eigenlijk te moe bent om zelfs nog na te denken over wat je zult eten en merkt dat je koelkast bijna leeg is.

De oplossing kan echter heel eenvoudig zijn:

het is een kwestie van organiseren!Met een goede organisatie en een beetje planning kun je ver komen, want:

  • ‘s avonds je boterhammen voor de lunch uit de vriezer gehaald – en ’s morgens gelijk met je ontbijt beleggen – voorkomt met lege handen op je werk aankomen en gaan snacken
  • plan je avondmaaltijden voor een aantal dagen (of de hele week) vooruit en je hoeft je niet meer af te vragen “Wat eten we vandaag?”
  • noteer het gelijk wanneer je een ingrediënt (bijna) op maakt en maak zodoende een boodschappenlijstje
  • haal de boodschappen in een keer in huis en je bespaart een hoop tijd
  • vooruit koken en dubbele porties maken op de dagen dat je voldoende tijd hebt maakt het je makkelijk op een dag dat koken niet zo goed uit komt
  • neem de lang houdbare en meest gebruikte producten op voorraad en voorkom voor onaangename verrassingen te staan
Creatief koken

Met een goede organisatie kun je makkelijk en zonder veel moeite thuis altijd Candidaproof eten. Maak je hier een gewoonte van dan werk je op de automatische piloot en loopt het altijd gesmeerd. Nou ja, bijna altijd… De eieren zaten bij mij laatst al door het volkorenmeel toen bleek dat ik toch te weinig karnemelk in huis had voor het pannenkoekbeslag. Dat had ik dus niet zo goed gepland en tja, dán wordt creatief koken de oplossing. Aangevuld met biogarde yoghurt werd het namelijk een extra dik beslag voor heerlijk stevige pannenkoeken. Het was smullen!

pannenkoek biogarde

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *