Candida heb je niet alleen

“Dus jij denkt dat mijn kinderen ook gezonder worden als ik het roer omgooi?”, vraagt Sylvia. “Ik weet het zeker”, antwoord ik. “En je partner ook.” Sylvia’s kinderen zijn nog jong. Toch hebben ze al vervelende kwaaltjes. Buikpijn, eczeem, astma… Sylvia maakt zich er terecht zorgen om. En ze voelt zich er ook wel schuldig om. Want als zij eerder haar gezondheid had verbeterd, waren haar kinderen ook gezonder met hun leventje begonnen.

Candida heb je niet alleen

Weet je dat al bij de geboorte je gevoeligheid voor Candida is bepaald? Je start je leven namelijk met de darmflora zoals je moeder die aan jou meegeeft bij je geboorte. En ook via het geboortekanaal kom je in  contact met Candida.

Zo geef jij het ook weer door aan jouw kindje. Het is dus niet vreemd dat meer mensen in jouw familie klachten ontwikkelen door een Candidabelasting. Je oma, moeder, broer of zus kunnen het hebben, maar ook je neefjes of nichten. Weinig mensen zijn zich daar van bewust. “De kwalen zitten bij ons in de familie”, zeggen ze dan. En leggen zich erbij neer dat het zo is.

“En die partner dan?”, hoor ik je denken. “Die heeft toch zijn eigen (misschien wel super mooie) darmflora?” Dat klopt. Maar je partner kan het oplopen door intiem contact met jou.

www.candidacoach.nl familie

Help niet alleen jezelf, maar ook de ander

Candida leeft van suikers. Door een suikervrije levensstijl aan te leren en je darmflora weer gezond te maken help je niet alleen jezelf. Ook je (toekomstige) kinderen en partner hebben er baat bij! Dan geef je bij de geboorte een gezonde darmflora door aan je kind en kun je met een gezond lichaam en opgewekt humeur de hele wereld aan. Het maakt je een gezellige levenspartner die met veel energie kan genieten van de (klein-)kinderen, de mensen in je omgeving en je werk. Door hiermee zelf een goed voorbeeld te zijn zullen anderen je volgen. Want wat jij hebt willen zij ook!
Een suikervrije levensstijl is te leren. Ik weet zeker: ook aan een morrende partner, je eigenzinnige peuter of ongemotiveerde puber.

Vraag jij je af hoe je dat voor elkaar krijgt?

– Om te beginnen: maak een overzicht (bijvoorbeeld in de vorm van een mindmap) van alles waar jij LAST van hebt. Dit kunnen jouw lichamelijke kwalen zijn, maar ook gewoontes die je niet zo handig vindt. Houd je niet in. Noteer alles wat in je op komt. Schrijf ook op hoe de mensen met wie je samenleeft daar last van hebben. Doe daarna hetzelfde voor alles wat je zou WENSEN. Hoe ziet je gezondheid en leven er dan uit?

– Dan: bespreek met je partner, kinderen, etc. waar je last van hebt en hoe je het anders wil. En vooral: WAAROM dat voor jou belangrijk is.

Kom daarna zelf in actie om je gewenste situatie te gaan realiseren. Het boek (Over)leven met Candida helpt je hierbij, met handvatten en praktische oplossingen. Met kleine veranderingen in bijvoorbeeld je boodschappen en avondmaaltijden laat je je partner en kinderen wennen aan de nieuwe manier van eten. Door het goede voorbeeld te geven en te laten zien wat het jou oplevert wordt de ander ook enthousiaster. Het wordt je dan gegund en ze zijn blij voor je.

Iedereen maakt momenten door dat het moeilijk is en liever opgeeft

Door er samen voor te gaan houd je het beter vol. Voor een optimale gezondheid laat je je begeleiden door iemand met verstand van zaken. Met het meest complete anti-Candidaprogramma ontwikkel je binnen enkele maanden op een verantwoorde manier een nieuwe levensstijl. Dan honger je de Candida uit in plaats van jezelf en voorkom je klachten door een te snelle ontgifting. Geloof me: dat laatste wil je niet meemaken.

Voel jij je verantwoordelijk voor je eigen gezondheid én die van je kinderen?

Meld je aan voor een Candidagesprek, dan bespreken we in 40 minuten waar voor jou (en je gezin) de oplossing ligt om écht gezond te zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *