Kookworkshop Internationaal

[metaslider id=1530]

Een zondagmiddag in mei. Het zonnetje schijnt, maar de wind is fris. In mei vallen veel vrije dagen en vaak komt in deze periode het verlangen van vakantie naar boven. Het thema ‘Internationaal’ brengt de deelnemers niet fysiek maar wel in gedachten naar verre oorden. Gerechten uit de Caraïben, Italië, India, Egypte en Frankrijk zullen aan bod komen.

Drie deelnemers nemen het reizen letterlijk en komen vanuit Tilburg naar Culemborg. Het zijn zussen waarvan één de kookworkshop als verrassing voor haar verjaardag krijgt. Leuk! Dit maal ook een heer, een oude bekende van het schoolplein van de kinderen en een trouwe fan die zich nu voor de derde maal heeft aangemeld. Iedereen is vol verwachting.

Na een korte introductie met een kop thee gaan ze in duo’s aan het werk. Schorten om, handen wassen, een recept kiezen. In een mum van tijd vindt ieder zijn plek.

Samen koken doet iets met je. Het is zo mooi om te zien hoe mensen die elkaar niet kennen al roerend in de pannen hun ervaringen met suikervrij eten delen en elkaar tips geven. De sfeer is ontspannen en reuze gezellig.

Als alle gerechten op tafel verzameld zijn schuiven we aan om ze één voor één te proeven. De persoon die niet van zalm houdt vindt de zalmsoep toch wel verrassend lekker en wil hem bovendien binnenkort eens voor de familie maken. Ook de andere gerechten vallen in de smaak en staan binnenkort thuis op tafel, zo wordt gezegd. Een mooier compliment kan ik niet krijgen.

Zodra de magen zijn gevuld wordt de keuken weer netjes opgeruimd en schoongemaakt en gaan de overgebleven lekkernijen samen met de tevreden deelnemers naar het thuisfront.