Het harnas van Candida

“Ik weet het niet meer, Yvonne. Ik voel me zo moe. Het is ook mistig in mijn hoofd. Ken je dat gevoel? Dat je de dingen niet meer scherp hebt? Somber ook. ’s Avonds kan ik na een drukke dag in huilen uitbarsten. Waar is de vrolijke Jenny van vroeger gebleven?”

De tranen zitten opnieuw hoog als Jenny vertelt hoe lamlendig ze zich voelt. Ze deed echt haar uiterste best, maar het lukte haar niet. De klachten zijn er al veel te lang. Ze blijft moe. Heeft geen puf om te koken, waardoor het nog lastiger wordt goed voor zichzelf te zorgen. Ze voelt het aan haar buik. Maar voelt zich vooral neerslachtig. Ze heeft veel sombere gedachten. Haar stem klinkt down en de mensen in haar omgeving vinden haar mopperig. Hoe kan ze weer vrolijker worden? vraagt ze zich af.

Herken jij deze cliënt ook in jouw praktijk?

Het is geen toeval meer: Jenny is deze week al de derde Candidaat die ik spreek met dit type klachten. Geen grip hebben op emoties, een paniekerig gevoel, angstig zijn… Ze zijn merkbaar het overzicht kwijt en kunnen niet helder denken. Zijn vaak geëmotioneerd en klinken vooral somber.

De fysieke klachten wijzen op een Candidabelasting. Toch komt deze niet in de meting naar voren.

Maar wat blijkt?

Het harnas van Candida

De Candida draagt een harnas! Een harnas als bij een ridder, waarmee de Candida zich beschermt tegen aanvallen van buitenaf.

Jenny’s metaalhuishouding blijkt niet in orde te zijn: ze heeft een teveel aan nikkel. De nikkel verstoort niet alleen haar spijsvertering. Ook de werking van de hersenen, nieren, de alvleesklier, het bindweefsel en haar zenuwen worden beïnvloedt. De nikkel hecht zich aan de Candidacel, die zich daardoor veilig en beschermd voelt. Jenny kan Candidaproof eten wat ze wil, zolang de nikkel de Candida beschermt is de kans klein dat deze afneemt. En zo blijven haar klachten aanwezig en worden haar emoties versterkt.

www.candidacoach.nl

Eerst de nikkelbelasting aanpakken

Metalen zijn overal in onze omgeving aanwezig. Ze hopen zich jarenlang langzaam op in het lichaam en je merkt er niets van. Tot het te laat is. Dan heeft het teveel aan nikkel voor een vergiftiging gezorgd.

Een nikkelbelasting bij Candida gerelateerde klachten komt opvallend vaak voor. Tijdens een coachtraject pakken we eerst de nikkelbelasting aan, zodat we de Candida blootleggen. Met het aanpassen van de voeding, het filteren van kraanwater en het vermijden van contact met nikkelhoudende materialen.

Is de nikkelbelasting weg? Dan komt de Candida te voorschijn en richten we de aandacht op het herstellen van de darmflora.

Een blije Jenny

Een paar weken later sprak ik Jenny opnieuw. We hadden samen gekeken naar de aanpassingen die ze nodig had bij haar maatwerk-Candidadieet en die had ze trouw opgevolgd. Ook nam ze de homeopathische middelen die ze door de therapeut voorgeschreven had gekregen. Ze voelde zich al rustiger in haar hoofd. De emotionele aanvallen kwamen al minder vaak voor. Nu ze de oorzaak kende kon Jenny de emoties ook beter begrijpen en wist ze hoe ze deze kon voorkomen. Ze klonk opgewekt en haar ogen straalden.  Ze weet nu dat ze de Candida kan overwinnen.

Zie jij een nikkelbelasting bij je cliënt?

Maak de aantekening dat bij een volgende meting de Candida zich kan laten zien. Stap voor stap kom je zo dichter bij de kern van het probleem.

Bij de coaching is altijd aandacht voor een individuele aanpak. Meer weten hoe jouw cliënt sneller resultaat kan zien? Kijk hier voor de actuele programma’s.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *