www.candidacoach.nlSuikervrij Genieten

Eiersalade

Met Pasen, op een boterham of een toastje... Deze eiersalade doet het altijd goed!
www.candidacoach.nl

79 schimmels in het water

Een sauna of zwembad is de ideale omgeving voor een schimmel. Die gedijt namelijk goed waar het warm en vochtig is. Niet in de douches zoals je misschien denkt, maar op de vloer, op de bankjes, de duikplank en in het water. In 2017 bleek uit onderzoek dat in het water van Nederlandse zwembaden maar liefst 79 schimmelsoorten voor komen, waaronder de Candida albicans. Ondanks de strenge eisen voor desinfectie...
www.candidacoach.nl

Help, een blaasontsteking!

Het is 2.40 uur op de klok als Emmy besluit haar vriendin Anne te bellen. “Hallo?” klinkt het slaapdronken aan de andere kant van de lijn. “Hé An, met Emmy. Wil je me alsjeblieft naar het ziekenhuis rijden?” Anne is gelijk klaarwakker. “Wat is er aan de hand, meis?” “Ik heb zo’n stekende pijn in mijn onderbuik, Anne. Ik houd het niet meer en heb een dokter nodig.” Tien minuten later zitten ze in de auto, op weg naar de huisartsenpost. Gelukkig mocht Emmy gelijk komen. “Acute blaasontsteking” zegt de arts.
www.candidacoach.nl

Als de dokter jou niet begrijpt

Het is 7.30 uur als mijn telefoon ‘pling’ zegt. Een appje. Van een vreemd nummer. ‘Een goedemorgen’ staat er. ‘Ik kwam jouw site tegen in verband met Candida. Ik zit nu in de wachtkamer bij mijn huisarts, voor een plas- en bloedtest. Om te kijken voor Candida. Ik weet voor mezelf dat het Candida is, heb ook de symptomentest bij jou gedaan. Wat kan mijn huisarts doen om Candida voorgoed weg te halen?’
www.candidacoach.nl

Gezond eten gaat ook over HOE je eet

Gezond eten gaat niet alleen over WAT je eet, maar ook over HOE je eet. Met aandacht, zittend aan tafel, terwijl je niets anders doet. Gek genoeg kan dat heel ongemakkelijk voelen! Vooral als je het altijd erg druk hebt. Dan voel je de onrust in je lijf toenemen en neig je naar het pakken van je telefoon, de krant of een tijdschrift. Of je neemt je laptop op schoot en checkt facebook, je e-mails of filmpjes op Youtube zodra je even ‘niets’ doet. Maar als je aandacht geeft aan het eten als activiteit, zal dat je belangrijke voordelen opleveren.

Als je klinkt als een zeehond…

Imelda is net terug van vakantie in het warme Turkije als ze weer de longen uit haar lijf hoest. Ze kucht het hele jaar door, maar deze hoest klinkt anders. Alsof het van heel diep komt. En met veel slijm.