Soep in je hoofd

“Zie je het dan niet?” vraagt Erik aan Liesbeth. “Het is soep in jouw hoofd! En ik maak me daar grote zorgen om.” Erik kijkt zijn vrouw bezorgd aan. Al maanden lang gaat het stroef tussen hen. Er is teveel chaos. Hij ziet een Liesbeth die de ene dag een kort lontje heeft en opvliegerig reageert bij de kleinste tegenslag, of opmerking van de kinderen. En de andere dag zich heel neerslachtig en down voelt. “Er is geen gesprek met je te voeren of afspraak met je te maken. Je bent zo humeurig… Zo kan het niet langer!”

Liesbeth voelt zich moe. Heel moe.

Ze weet niet meer wat ze wil. Is onrustig. Ja, ze reageert daardoor vaak heftiger en emotioneel. Ze moet ook zoveel leveren… Het gezin draaiende houden, haar baan zien te behouden, 2x per week sporten. De verbouwing van de badkamer geeft veel reuring in huis. Daarnaast wil ze betrokken blijven bij het wel en wee van haar ouders en vriendinnen. En probeert ze zo gezond mogelijk te koken. Waarom ziet niemand dat ze zich onder druk voelt staan? Dat ze soms stijf staat van de stress? Had ze maar een gebroken been, dan was het voor iedereen duidelijk…

Roofbouw

Al jarenlang gaat Liesbeth chronisch over haar grenzen. Die roofbouw eist nu zijn tol. Vervelende klachten spelen weer op. Zoals nek- en schouderpijn, een onrustige huid met genante pukkeltjes en hartkloppingen. En jemig wat is ze moe. Herstellen tijdens de slaap lukt niet meer. Ze wordt ’s nachts wakker en slaapt dan weer moeilijk in. Ze is blij als ze 6 uurtjes slaapt.

De hele dag targets halen gaf eerst veel adrenaline. Een heerlijke kick van zoveel mogelijk doen op een dag. Die euforie geeft een shot. Het werd een verslaving aan stress. Voelde ze zich niet zo fit, dan zei ze tegen zichzelf: niet zeuren, wees gewoon blij met wat je aan het doen bent. Nu dat tempo van door door door niet meer lukt geeft dat een onrustig gevoel. De stemmetjes in haar hoofd zeggen: je hebt gefaald. Je bent niet goed genoeg. Anderen kunnen het wel…

We leven in een gestreste samenleving

Je moet je steeds verder ontplooien in een wereld die snel is. Hard werken is normaal en je moet steeds gelukkig zijn. En het alleen kunnen. Wat snappen je kinderen ervan, als je zegt: mama is moe? Dus zeg je: er is helemaal niks mis met mij aan de hand. Ik heb gewoon een wijntje nodig.

Het gevolg?
Je hebt vaak last van hoofdpijn. Concentreren is lastig en je kan niet meer helder denken. Het is een soep in je hoofd.

Je dagen zitten vol. De onrust begint al met de ochtendperikelen na het opstaan. Irritaties die nog lang in je hoofd blijven hangen. Als de kids naar school zijn haast je je naar je werk, want je wil graag op tijd komen. Vertraging op de weg of het spoor? Grrrr! Of je gedachten dwalen af naar de ruzie met je partner, waardoor je verkeerd rijdt of een afslag mist. Je piekert over stomme dingen die je hebt gezegd. Over dingen die je nog moet doen. Of een fout die je maakte door je belabberde concentratievermogen.

Hoe vaak ben jij  de afgelopen maand overstuur geweest toen er iets onverwachts gebeurde? Het is een teken van stress en teveel hooi op je vork. Heb jij een Candidabelasting in je darmen? Candida loves it!

Je weet ’t niet op het moment dat je in de stroom zit

Als je er middenin zit, zie je gewoon niet hoe het anders kan. Gelukkig trok Erik voor Liesbeth aan de rem en schakelden ze hulp in.

Met zacht werken leerde Liesbeth hoe ze ontspannen tijd kon maken voor iedereen én zichzelf, zonder zich te haasten of schuldig te voelen. Hoe ze de signalen van stress en de reacties van haar lijf sneller herkent, zodat ze nu hoofdpijn, vermoeidheid en stemmingswisselingen voorkomt. Ze ontdekte waar haar overtuigingen dat het nu eenmaal zo hoort niet klopten, waardoor ze nu makkelijker haar grenzen bepaalt. En vooral: hoe ze zich nu echt gelukkig, blij en ontspannen voelt. Samen met Erik en de kinderen.

Heb jij ook onwijs veel verantwoordelijkheidsgevoel naar je werk en gezin?

Voorkom verslaving aan stress en de roofbouw op je gezondheid. Maar liefst 1:6 mensen heeft momenteel al een burn out. Daar wil jij toch niet bij horen? Je ziet lange tijd niet waar je mee bezig bent, tot je ver over je grens bent gegaan. Maar als je ziet waar het mis gaat kun je met verrassend kleine aanpassingen al veel rust creëren! In je hoofd, maar ook in je leven. En daar help ik je graag bij!

Workshop Zacht Werken aan je Gezondheid

Een interactieve workshop op 1, 4 en 9 maart a.s. met kleine opdrachtjes die jouw persoonlijke situatie heel inzichtelijk maken. We spelen ook het Zacht-Werkenbordspel, waarbij je jezelf nog beter leert kennen, zonder dat anderen alles van je te weten komen.

Je gaat dus een middag lekker aan de slag, zoals het bij een workshop hoort. En ook nog eens op een heel ontspannen manier.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Verhinderd, maar wil jij wel zicht krijgen op waar het bij jou beter kan?

Vraag dan een gratis Candidagesprek aan. In 40 minuten zoomen we in op jouw situatie, bespreken we jouw wensen en kijk ik hoe ik jou het beste kan helpen.

Ik gun jou dat je deze spiraal doorbreekt.
Of dat je op tijd inziet dat je het niet zover mag laten komen. En daar help ik je graag bij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *